Få et hvidt naturligt smil med en tandblegning

Er du ked af dine tænder? Er de misfarvede og hæmmer det dig i at smile, som du gerne vil? Så bør du overveje en tandblegning.

Hvorfor bliver tænder misfarvede?

Årsagen til, at dine tænder ikke længere er hvide kan skyldes flere forskellige ting. Man skelner mellem eksterne og interne årsager.

Eksterne: Misfarvning kan opstå på baggrund af de drikkevarer du indtager i løbet af dagen. Hvis du eksempelvis er en flittig kaffe- eller thedrikker kan disse medvirke til misfarvning af tanden. Rødvin er også en af de drikkevarer, som virker misfarvende for tanden. Dog er det ikke kun, hvad du drikker, som kan ødelægge dit flotte hvide smil. Er du eksempelvis ryger, kan dette også have en negativ effekt på farven af dine tænder. Dette er eksempler på eksterne, altså udefrakommende kilder, som medvirker til misfarvning af dine tænder.

Interne: Misfarvning kan dog også opstå internt i tanden. Dette sker eksempelvis, når en nerve i tanden er beskadiget eller død. Tandens nerve kan blive beskadiget, hvis tanden er udsat for et hårdt stød eller slag. Da vil der opstå blødninger i tandens nerve, som herefter kan misfarve tanden og give den en karakteristisk mørkegrå/blå farve.

En helt tredje årsag til misfarvning af dine tænder, kan findes ved noget så simpelt som alderdom. Jo ældre du bliver, desto mere grå og slidte bliver dine tænder. Dette er helt naturligt, men kan også afhjælpes ved en tandblegning, i de fleste tilfælde.

Derudover kan tænder blive misfarvede hvis de under dannelsen har optaget kemikalier eller medicin som er giver i barndomsårene. Disse misfarvninger er mere udfordrende og det er ikke altid sikkert at de kan bleges.

Sådan foregår behandlingen

På klinikken foretager vi tandblegning på den måde, som er allermest skånsom for dine tænder. Behandlingen foregår således, at du får lavet en individuel skinne, som passer til netop din mund. Dette minimerier eventuelle bivirkninger og giver det flotteste resultat og holder ofte længere end en såkaldt klinikblegning.  I denne skinne smøres der så blegegel i. Denne skinne bærer du 2 timer dagligt i 1-2 uger.

Hvis det ikke passer så godt i din dagligdag at gå med en skinne, kan den med fordel også bæres om aftenen/natten. Derved styrer du selv hvornår på døgnet, det passer dig bedst at blege dine tænder.

Efter denne behandlingsperiode, vil du allerede være i stand til at se en forskel på dine tænder. Det er svært at sige noget konkret om, hvor lang tid tandblegningen holder, da dette varierer meget fra person til person. Dog vil du typisk opnå en effekt 1-3 år efter behandlingen. Når du har skinnerne, kan du nøjes med at købe blegegelen, hvis du ønsker en “brush up” senere.

Typiske bivirkninger ved tandblegning

I dagene efter behandlingen kan tænderne føles lidt ekstra følsomme. Tænderne kan være mere følsomme overfor varme og kulde, for eksempelvis hvis du tager et glas koldt vand, kan du måske mærke det lidt mere end normalt. Da vi på klinikken, som allerede nævnt, kun bleger på den absolut mest skånsomme måde, er bivirkninger stort set ikke eksisterende.

Andet du kan gøre for at holde dine tænder sunde og hvide

Udover at få udført en professionel tandblegning, er der også andre tiltag som kan medvirke til opretholdelsen af dit hvide smil.

  • Husk at få renset tænder jævnligt. Her får du gjort tænderne rene og flotte og tandlægen kan også pudse og polere dine tænder, så bakterierne ikke hænger fast på dem.
  • Undgå så vidt muligt, føde- og drikkevarer som har en negativ effekt på dit smil. Dette gælder blandt andet for rødvin, kaffe, lakrids og rygning.
  • Plej dine tænder. Med det menes, at det er vigtigt, at du plejer dine tænder godt. Brug tandtråd, tandstikker og tandbørste. For det er ikke nok, at tænderne ser sunde ud, de skal også være sunde.

Få hvidere tænder i dag!

Så ønsker du, at få en tandblegning og få dit fine, hvide smil igen, så kontakt os i dag på: 32 54 56 74
Eller kontakt os her og få et hvidt smil!